About us

Al meer dan 40 jaar leveren wij luchtvoerende componenten voor indoor klimaat installaties. Destijds hebben wij de wervelroosters op de Nederlandse markt geïntroduceerd waarmee wij ons met recht nu binnenklimaat specialisten mogen noemen. Voor talloze projecten zoals het Rijksmuseum-Amsterdam en Ahoy-Rotterdam is het luchttechnisch concept door ons ontwikkeld en hebben wij met succes luchttoevoerroosters geleverd. Onze projecten kenmerken zich door een hoog comfort niveau zonder tocht- en/of akoestische klachten. Een track record waar wij trots op zijn.

Daar waar met name de luchtvoerende componenten inmiddels verworden zijn tot commodity producten merken wij in de praktijk dat de bijbehorende kennis veelal ontbreekt om een goed functionerend klimaat concept te ontwikkelen. Samenwerken met ons houdt dan ook meer in dan zakendoen met een “dozenschuiver”.

Tegenwoordig zijn wij van roosterleverancier uitgegroeid naar totaalleverancier voor HVAC projecten. Onze projecten lopen uiteen van utiliteitsbouw, schouwburgen, muziekcentra, musea, schietbanen en industriële projecten tot nucleaire projecten en high containment labs. Het leveringsprogramma bestaat uit luchtvoerende roosters, volwaardige luchtbehandelingskasten, appendages (oa brand- en regelkleppen),  cleanroomcomponenten,  filtersystemen en turn-key OK’s en (mobiele)laboratoria.

Peek BV levert

Krantz Componenten
Lucht en watervoerende systemen voor klimaatbeheersing. Zoals vloer-, wand- en plafond -roosters. Ook filterfanunits, laminairflows, inductie units voor vloer- en plafond- inbouw en hoge capaciteit koelplafonds.
Krantz Filter en Afsluitsystemen
Actief kool en HEPA filter systemen ten behoeve van high containment omgevingen zoals kernernergiecentrales en BioSafetyLevel 3 en 4 omgevingen.
Mandik
Brandkleppen, regelkleppen, wandroosters en luchtbehandelingskasten met glycol en platenwisselaar, warmtewiel, dempers, filters, verwarming- en koelbatterij.
Tek-air
Hoog precisie regelkleppen en nauwkeurige luchthoeveelheid meet en regel apparatuur.
HT Labor en Hospitaltechnik
Turn-key vloer, wand en plafondsystemen voor laboratoria en operatiekamers.
Haug
Aanbrengen van statische lading of het verwijderen van statische elektriciteit in productieprocessen. Specifiek voor deze componeten kunt u terecht op de site: Haug.nl
Yupika
Watergevoerde koelvesten en caps; individuele koeling tijdens werkzaamheden in oncomfortabele temperaturen. Voor informatie en verkoop verwijzen wij u naar de site: Yupika.nl

Historie vanaf 1949

Technische groothandel Peek bv is als agentschap voor Krantz Textielmachinen en Krantz Lufttechnik opgericht op 26-01-1949 door dhr. Dirk Peek. In 1967 is de zoon van Dirk Peek, Peter Peek, na zijn studie Werktuigbouwkunde aan de TU in Delft in de firma komen werken. In datzelfde jaar is Peek bv overgenomen door Peter Peek. Peek bv hield zich destijds vooral bezig met de verkoop van Textielindustrie gerelateerde producten.

Nadat Peter in de zaak kwam stortte helaas de volledige textielindustrie in Nederland in. Het restte Peter dan ook niets anders dan de diverse inrichtingen van textielfabrieken te verkopen aan India en Pakistan. Na deze uitverkoop was de verkoop van Peek bv volledig uitgehold. Zo ook bij de belangrijkste leverancier Krantz. Binnen Krantz waren echter nog twee belangrijke divisies aanwezig die zich enerzijds bezig hielden met de klimatisering van de textielfabrieken en anderzijds met de filtering van de vervuilde lucht binnen dezelfde fabrieken. Deze twee afdelingen werden volledig zelfstandige businessunits binnen de Krantz organisatie. Aan Peter werd het voorstel gedaan om voor de divisie Krantz Componenten te gaan werken voor de verkoop van luchtvoerende componenten. Peter heeft door het aannemen van deze vertegenwoordiging als eerste de wervelroosters op de Nederlandse markt gezet. Krantz wordt dan ook alom beschouwd als de uitvinders van de wervelroosters die destijds door adviseurs als wereldvreemde karrenwielen werden aangezien. Peter heeft zich in die jaren ontwikkeld tot de specialist op het gebied van comfort klimaat installaties met als specialisatie theaters en schouwburgen. Tal van prestigieuze projecten danken haar klimaatcomfort aan de know-how van Peter.

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change”

– Charles Darwin

Op 29-12-2006 is Peek bv overgenomen door Ruud Peek. Ruud heeft Economie gestudeerd aan de universiteit van Maastricht waarna hij een aantal jaren werkzaam is geweest in de IT en Telecom industrie. In 2001 heeft hij de overstap gemaakt. Na de overname heeft Peek bv zich in de breedte ontwikkeld door het aannemen van meerdere exclusieve distributiecontracten. De eerste stap daartoe werd gezet in het aannemen van de vertegenwoordiging voor de BeNeLux van Krantz Filter en Afsluitsystemen, de tweede productie divisie naast Krantz Componenten. Deze tweede vertegenwoordiging stelt Peek bv in staat high containment omgevingen zoals kernenergiecentrales en BioSafetyLevel 3 en 4 laboratoria van componenten te voorzien. Door een nog bredere oriëntatie kan Peek bv tegenwoordig volledige productportfolio aanbieden als het gaat om componenten van Luchtbehandelingskasten tot kanaalappendages. Daarnaast kan Peek bv turn-key projecten aanbieden voor de bouw van Operatiekamers en laboratorium omgevingen.

Door de jaren heen is dan wel het productportfolio verbreed maar de kwaliteit van dienstverlening in combinatie met de levering van hoogwaardige componenten is niets veranderd.

Maatschappelijke activiteiten

Peek bv draagt de volgende organisaties een warm hart toe:

Stichting Verkaart Development Team
Stichting Good News Centres Kenya
Huisman &van Muijen / Stichting Homeplan
KIKA
Alpe d’HuZes
Swim to Fight Cancer 

Technische Handelsonderneming Peek BV

Bezoekadres:

De Ring 13
5261 LM Vught

Telefoon: 073 – 820 02 88
Fax: 073 – 656 49 25

E-mail: Ruud.Peek@Peekbv.nl
E-mail: info@Peekbv.nl

KvK nummer: 18030812
BTW numer: NL 817750502B01
Bank gegevens
IBAN: NL73ABNA0411288849
BIC/SWIFT: ABNANL2A
Leveringsvoorwaarden: leveringsvoorwaarden

KvK nummer: 18030812
BTW numer: NL 817750502B01
Bank gegevens
IBAN: NL73ABNA0411288849
BIC/SWIFT: ABNANL2A
Leveringsvoorwaarden: leveringsvoorwaarden